Seija Pulkkinen valittiin vuoden terveystarkastajaksi

Jyväskylän Laajavuoressa pidettiin Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset opintopäivät 16.-17.5.2017.  Tilaisuuden järjestivät Ympäristöterveyden Asiantuntijat ry, Ympäristö ja Terveys-lehti sekä Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto. Paikalle kokoontui yli 200 ympäristöterveydenhuollon ammattilaista eri puolilta Suomea

Koulutuspäivien kohokohta oli vuoden terveystarkastajan julkistus. Vuoden terveystarkastajan valinta on tunnustus ansioituneelle terveystarkastajalle, joka on positiivisella tavalla ylpeä ammatistaan ja on kehittänyt alan käytäntöjä eteenpäin. Valinta tehtiin nyt 16. kerran ja valituksi tuli Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollossa toimiva ympäristöterveystarkastaja Seija Pulkkinen.

Valintaa perusteltiin vuoden terveystarkastajalle myönnetyssä kunniakirjassa seuraavasti: Seija Pulkkisella on takanaan jo yli 30 vuotta terveystarkastajan työtä. Hän on vienyt pitkäjänteisesti sisäilmatutkimusta eteenpäin ja laatinut koulujen terveydellisten olojen tarkastusohjeistusta Keski-Suomessa yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa, mistä on otettu mallia myös muualla Suomessa. Hän ei vierasta myöskään tietojärjestelmätyötä vaan on kehittänyt aktiivisesti ohjelman sovellettavuutta ja toiminut pääkäyttäjänä toimintayksikössään. Hän on edelleen innostunut työstään ja haluaa kehittää ympäristöterveydenhuollon uusia toimintatapoja. Häneltä saa aina hyviä neuvoja ja apua ongelmatilanteisiin, jopa toiselle puolelle Suomea.

”Terveystarkastajan työ on muuttunut vuosien kuluessa todella paljon. Osaltaan muutos on myös pitänyt työn mielekkäänä.” totesi Seija Pulkkinen.

Vaikka terveystarkastajat työskentelevät omilla ja jo maantieteellisestikin hyvin erilaisilla alueillaan, on terveystarkastajien välillä Suomen laajuisesti paljon tietojenvaihtoa ja yhteistoimintaa. Kun jotain työn osa-aluetta on kehitetty yhdellä taholla eteenpäin, voivat myös muut ottaa oppia uudesta toimintatavasta. Seija Pulkkinen on ollut laajasti mukana sisäilmatyössä ja pyrkinyt antamaan osaamistaan myös muiden käyttöön.

”Mielelläni olen aina auttanut toisia siinä missä voin”, vahvistaa Pulkkinen.

Ympäristöterveydenhuollon järjestämisvastuu on siirtymässä vuoden 2019 alussa maakuntiin.

Jaa artikkeli

Aiheesta Uutiset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2018