Aalto-yliopiston sidosryhmätapaamisessa esiteltiin ajankohtaisia tutkimuksiaAalto-yliopistolla järjestettiin syyskuun puolivälissä Ekotehokkaan rakentamisen ja talotekniikan yhteistyötapaaminen. Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Aalto-yliopiston Insinööritieteiden ja Sähkötekniikan korkeakoulut.

Tilaisuus järjestetään perinteisesti pari kertaa vuodessa ja se on tarkoitettu kiinteistö-, rakennus- ja talotekniikka-alan yrityksille ja muille yliopiston sidosryhmille; tavoitteena on ylläpitää keskustelua ja vahvistaa yliopiston ja sen sidosryhmien välistä yhteistyötä.

Tällä kertaa sidosryhmätapaamisessa keskityttiin Aalto-yliopiston ajankohtaisen tutkimuksen ja tutkimustulosten esittelyyn. Tilaisuudessa kuultiin mielenkiintoisia esityksiä tutkimuksista, jotka tarjoavat uutta tutkimustietoa siitä, miten rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa ja miten talotekniikka vaikuttaa energiatehokkuuteen.

Esitykset virittivät kuulijoiden keskuudessa joukon kiinnostavia kysymyksiä ja rakentavaa keskustelua – kehitysehdotuksia unohtamatta. Tilaisuus osoitti jälleen tarpeellisuutensa foorumina, jossa on mahdollisuus kuulla ja keskustella ajankohtaisesta, rakennusalaa eteenpäin vievästä tutkimuksesta.

– Esimerkiksi meillä Konetekniikan laitoksella on varsin hyvä tilanne tällä hetkellä. Laitokselta on valmistunut viimeisen kolmen vuoden aikana kolmisen sataa opiskelijaa, ja pelkästään tänä vuonna valmistumassa on jopa kahdeksan väitöskirjatutkimusta, tilaisuuden järjestelyistä vastannut, LVI-tekniikan professori Risto Kosonen selvensi oman laitoksensa valoisaa tilannetta.

– Toivottavasti jatkossa saamme yhä enemmän yhteistyökumppaneita innostumaan mukaan näihin erityisiin tilaisuuksiin kuulemaan, mitä meillä on tutkimuspuolella meneillään.

Tilaisuudessa olivat esillä seuraavat tutkimukset:

Rakennetun ympäristön laitos:

RealGO – Voittavat liiketoimintamallit ja talotekniikka digitaalisuuden aikakaudella, Antti SäynäjokiKonetekniikan laitos:

Cost-Optimal energy retrofitting of apartment building, Janne Hirvonen

Smart control of HVAC-system, Juha JokisaloRakennustekniikan laitos:

HeMoHes (Healing and modular health care facilities), Antti Peltokorpi

Tate-esivalmistushanke, Antti Peltokorpi

EURA – Julkisten uudisrakennusten rakennusmateriaaliemissioiden vaikutukset koettuun ja mitattuun sisäilman laatuun sekä emissioiden huomioiminen ilmanvaihdon mitoituksessa, Camilla Vornanen-WinqvistSähkötekniikan laitos:

Sisäilmapoliisi sisäilman haittalähteiden kintereillä, Panu Harmo

Älykkään talotekniikan tulevaisuus – kokemuksia Kira-digipiloteista, Jaakko Ketomäki ja Heikki Ihasalo
Seuraava Ekotehokkaan rakentamisen ja talotekniikan yhteistyötapaaminen järjestetään Aalto-yliopistolla 22.1.2019. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Risto Kososeen (risto.kosonen(at)aalto.fi).

Teksti: Anna Merikari

Jaa artikkeli


Aiheesta Tapahtumat

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2021