SisäilmapajaX verkossa: ajankohtaisia aiheita ja paikallisia toimintatapoja

SisäilmapajaX-livestudiossa Mervi Ahola (vas.), Leena Stenlund, Vesa Pekkola ja Katri Leino. Etäpuhujana Ville Heikkinen.

Sisäilmayhdistyksen perinteikäs, loppusyksystä pidettävä Sisäilmapaja-seminaari järjestettiin syksyn poikkeusolojen takia verkkoseminaarina 25.11.2020. SisäilmapajaX tarjosi noin 550 osallistujalle mielenkiintoisen ohjelman lisäksi mahdollisuuden tutustua sisäilma-aiheisen näyttelyyn verkkoympäristössä ja verkostoitua muiden osallistujien kanssa.

SisäilmapajaX:ään ilmoittautui etukäteen 600 osallistujaa, ja parhaimmillaan 550 osallistujaa oli tapahtuma-aikaan paikalla virtuaalisella tapahtuma-alustalla. Sisäilmapajan ohjelmassa oli perinteiseen tapaan esillä monipuolisia sisäilma-aiheita ajankohtaisista aiheista erilaisiin käytännön toimintatapoihin.

Päivän esityksistä osa pidettiin suorana SisäilmapajaX-studiosta, osa etäyhteyksien avulla. Esitysten lomassa käytiin kiinnostavaa keskustelua niin virtuaalisesti chatissa kuin myös studiossa paikan päälle kokoontuneen pienen liveyleisön kesken. Tapahtuma-alustalla oli päivän aikana mahdollista tutustua myös virtuaaliseen, sisäilma-aiheiseen näyttelyyn – lämmin kiitos tapahtumamme kumppaneille ja näytteilleasettajille sekä kaikille kannattajajäsenillemme tapahtuman mahdollistamisesta.

Päivän aluksi SisäilmapajaX:ssä kerrottiin Terveet tilat 2028 -hankkeen kuulumisista ja esiteltiin vastikään julkaistua Terveet tilat -toimintamallia. Toisessa sessiossa kuultiin Tampereen kaupungin rakenteiden ja ilmanvaihdon katsastusmalleista, ilmavirtojen säätötyöstä Helsingin kaupungilla ja Lahden kaupungin päivitetystä sisäilmatoimintamallista. Seminaarin kolmannessa sessiossa esiteltiin Senaatti-kiinteistöjen koiratoimintaa sisäilma-asioiden hoitamisessa, kemiallisia tutkimusmenetelmiä sisäilmaongelmien selvittämisessä sekä Asumisterveysasetuksen päivitystarpeita. Päivän viimeisessä osiossa esiteltiin työyhteisön tukemista sisäilmaongelmatilanteessa, oirekyselyiden käyttöä Jyväskylän kaupungilla sekä uusia keinoja oppilaiden yksilöllisiin ratkaisuihin Vantaalla.

Tapahtuma-alusta auki jouluun asti

SisäilmapajaX:n tapahtuma-alusta on auki 4 viikkoa tapahtuman jälkeen eli jouluun asti. Tapahtuman videotallenne on alustalla katsottavissa ja kuunneltavissa kokonaisuudessaan, samoin kuin mahdollisuus tutustua sisäilma-aiheiseen virtuaalinäyttelyyn. Alustalle pääsee kirjautumaan samoilla tunnuksilla kuin varsinaisena tapahtumapäivänä. Mikäli et tuolloin kirjautunut tapahtumaan, mutta olit ilmoittautunut, pääset alustalle ilmoittautumisen yhteydessä saamillasi rekisteröitymisohjeilla. Tapahtuman esitysdiat ovat katsottavissa Sisäilmayhdistyksen kotisivuilla.

Anna meille palautetta

SisäilmapajaX oli meille ensimmäinen virtuaalitapahtuma, joten kuulisimme erittäin mielellämme, missä onnistuimme ja missä voimme jatkossa parantaa. Kaikille ilmoittautuneille lähti tapahtuman jälkeen automaattinen kokemuskysely, mutta jos haluat antaa meille tarkemmin palautetta, voit täyttää vielä tämän palautelomakkeen. Kaikki palaute on meille erittäin arvokasta, ja sitä hyödynnetään virtuaalisen Sisäilmastoseminaarin suunnittelussa!

Jos et ilmoittautunut, voit tehdä sen vielä!

Mikäli et ilmoittautunut tapahtumaan, mutta haluaisit kuitenkin päästä vielä tutustumaan päivän ohjelmaan ja näyttelyyn – on se vielä mahdollista! Voit jälki-ilmoittautua tapahtumaan Sisäilmayhdistyksen kotisivuilta, ja saat ilmoittautumisen yhteydessä ohjeet tapahtuma-alustalle rekisteröitymiseen.

Ensi vuonna pääsemme toivottavasti kohtaamaan toisemme kasvotusten Sisäilmapaja12:n merkeissä Lahdessa 30.11.-1.12.2021.

Teksti: Anna Merikari

Jaa artikkeliAiheesta Sisäilmayhdistys

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2022