KIRA-digin viimeinen miljoona haussa

Ympäristöministeriö tiedotti maaliskuun alussa, että KIRA -digin kuudes ja viimeinen kokeiluhankehaku on käynnissä 5.4. asti. Tällä kierroksella tukea jaetaan noin miljoona euroa kokeiluille, jotka kehittävät kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Tähän mennessä on tuettu yli sataa kokeilua.

Tukea myönnetään nopeaan ja kokeelliseen kehittämiseen, joka uudistaa rakennetun ympäristön ja rakentamisen toimintatapoja, mahdollistaa uusien ratkaisujen testaamista ja tukee uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntymistä. KIRA-digi-tukiohjelmassa kokeellisella kehittämisellä tarkoitetaan digitaalisuutta hyödyntävien ideoiden tai ratkaisujen konkreettisia kokeiluja, joissa opitaan, kannattaako niitä ryhtyä kehittämään edelleen tai ottaa käyttöön laajemmin.

Vaikka kokeilujen aihealueina ovat rakennettu ympäristö ja rakentaminen, ei tukea hakevien toteuttajien tarvitse välttämättä tulla juuri näiltä toimialoilta. Tulosten tulee kuitenkin kohdistua rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatioon. Tukea voidaan myös myöntää vain etukäteen ja uusille hankkeille.

Tähän mennessä on tuettu yli sataa kokeilua

KIRA-digi rahoittaa uusia kokeiluhankkeita vuosien 2016 ja 2018 välillä. Tähän mennessä tukea on myönnetty jo yli sadalle kokeilulle, yhteensä noin 3,4 miljoonaa euroa.

-Jo rahoitetuista kokeiluista pulpahtelee kiihtyvällä tahdilla huikeita tuloksia. Tällä viimeisellä kierroksella on aika ottaa loppukiri ja laittaa rohkeimmat ideat hakuun. Näytetään yhdessä miten kiinteistö- ja rakentamisala uudistuu digitalisaation avulla, sanoo KIRA-digin Teemu Lehtinen.

Rahoituksen lisäksi kokeilut pääsevät osaksi KIRA-digi-kokeiluhankkeiden yhteisöä, joka tarjoaa jäsenilleen muun muassa yhteisiä kick-off -tilaisuuksia, tulosseminaareja ja viestinnällistä tukea.

KIRA-digi on osa hallituksen kärkihanketta

KIRA-digi (2016-2018) on osa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta ja se tukee myös Sujuvoitetaan säädöksiä -kärkihanketta. KIRA-digi-hankkeessa kiinteistö- ja rakentamisalan yritykset, viranomaiset ja muut yhteisöt kirittävät yhdessä toimialan digiloikkaa, jonka tavoitteena on avata rakentamisen ja kaavoituksen julkinen tieto kaikkien helposti käytettäväksi, kehittää sujuvasti yhteen toimivia järjestelmiä ja toimintatapoja sekä kehittää lainsäädäntöä alan digitalisaatiota tukevaksi. Kokeiluhankkeita tuetaan KIRA-digi -tukiohjelman puitteissa. Tuen myöntäjänä toimii ympäristöministeriö.

Hankkeen vastuuministeriö on ympäristöministeriö. Hankkeessa ovat mukana KIRA-foorumin neljätoista yhteisöä: Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ry, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL ry, Kiinteistötyönantajat ry, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry, Rakennusteollisuus RT ry, Rakennustietosäätiö RTS, RAKLI ry, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen Isännöintiliitto ry, Suomen Kiinteistöliitto ry, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry, Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Talotekniikkateollisuus ry sekä ympäristöministeriö, valtiovarainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Turun kaupungin kiinteistöliikelaitos, Espoon kaupunki, Suomen Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus ja Museovirasto,

Tarkempia tietoja KIRA –digi ohjelmasta, sen tukiohjelmasta  ja hakuasioista kiradigi.fi.

 

Jaa artikkeliAiheesta Rakentaminen

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2021