Ilmanvaihtolaitosten katselmukset -hanke käynnistyi

Sisäilmayhdistys on mukana viime vuoden lopulla käynnistyneessä Ilmanvaihtolaitosten katselmukset -hankkeessa, jonka tavoitteena on arvioida vaihtoehtoisia ilmanvaihtolaitosten tarkastus- ja katselmusmenettelyjä sekä kehittää kuntotutkimusta kevyempi menettely ilmanvaihtolaitosten toiminnan varmistamiseksi.

Hankkeessa tehdään opas ilmanvaihtolaitosten katselmuksen suorittamiseksi ja selvitys katselmoivia tekevien osaamistarpeesta. Hankkeen painopisteenä ovat kuntien rakennukset, kuten opetus-, hoiva- ja hallintorakennukset. Säännöllisten katselmusten tavoitteena on parantaa olemassa olevien ilmanvaihtolaitosten toimintaa ja sisäilman laatua pitkällä aikavälillä. Opas julkaistaan vuoden 2021 lopussa. Hankkeesta vastaa Finvac ry, ja se toteutetaan yhteistyössä Metropolian, Sisäilmayhdistys ry:n, Jamira Oy:n, Suomen LVI-liitto SuLVI ry:n ja VVS Föreningen i Finland rf:n kanssa. Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö.

Hankkeen sidosryhmään?

Mikäli olet kiinnostunut seuraamaan hankkeen etenemistä ja osallistumaan kommentointiin, voit ilmoittautua mukaan sidosryhmään. Ilmoittaudu tästä.

Liittymällä sidosryhmään pääset osallistumaan 19.2. järjestettävään webinaariin, jossa esitellään vaihtoehtoiset menettelytavat ilmanvaihdon toiminnan ja kunnon varmistamiseksi. Lue lisää hankkeen sivuilta.

Jaa artikkeliAiheesta Sisäilmayhdistys

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2022