Työterveyslaitos päivittää sisäilmaongelmien altistumisolosuhdearvioinnin ohjeistustaan – vastaa kyselyyn 31.3. mennessä

Kuva: Pirita Männikkö / Työterveyslaitos

Yksi osa pitkittyneiden sisäilmaongelmien selvittämistä on rakennuksen altistumisolosuhteiden arviointi. TTL päivittää altistumisolosuhdearvioinnin ohjettaan ja kartoittaa käyttäjien kokemuksia ohjeesta.

Tietoa altistumisolosuhteista tarvitaan, kun halutaan arvioida rakennuksen terveydellistä merkitystä käyttäjille. Altistumisolosuhteiden arvioinnin tekee monesti rakennusterveysasiantuntija.

– Arviointi perustuu teknisen kokonaisuuden selvittämiseen ja arvioimiseen, jossa otetaan huomioon rakennus- ja talotekniikka sekä niistä peräisin olevien epäpuhtaudet, TTL;n tiedotteessa kerrotaan.

Altistumisolosuhteiden arviointi on osa laajempaa TTL:n Työpaikkojen sisäilmasto-ongelmien selvittäminen -ohjetta. Työterveyslaitos on tehnyt ohjeen työsuojelu- ja työterveyshenkilöstön, esihenkilöiden, kiinteistöhallinnasta vastaavien ja sisäilma-asiantuntijoiden avuksi.  Ohjeeseen on koottu keskeiset toimintatavat sisäilmaongelmien selvittämisessä työpaikoilla.

Vastaa kyselyyn – klikkaa tästä

Tutustu ohjeeseen Työpaikkojen sisäilmasto-ongelmien selvittäminen 

Kyselyyn voi vastata maaliskuun loppuun 31.3.2021 asti. Kysely ei kerää vastaajan yhteystietoja eikä vastaajia voida yhdistää vastauksiin. Kyselyyn voivat vastata niin rakennusalan asiantuntijat kuin kaikki muutkin työpaikkojen sisäilma-asioista kiinnostuneet.

Työterveyslaitos päivittää sisäympäristöön liittyviä ohjeitaan osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa. Hyvä sisäympäristö ja toimiva työtila vaikuttavat merkittävästi ihmisen terveyteen, hyvinvointiin ja työsuoritukseen.

Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman tavoite on vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja Suomessa. Vuosina 20182028 toteutettavaa ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti mm. Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.

Jaa artikkeliAiheesta Toimintamallit

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2022