Avoimuus, vuorovaikutus ja ennakointi korostuivat Terveet tilat -aluetilaisuudessa Helsingissä 11.3.

Kuvassa Ulla Siimes, Suomen Vanhempainliitto. Kuva: Noora Mahlavuori.

Terveet tilat 2028 -Helsingin aluetilaisuus järjestettiin Sisäilmastoseminaarin jälkeisenä päivänä Original Sokos Hotel Triplassa. Työpajan järjestelyistä vastasivat Terveet tilat 2028, Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Sisäilmayhdistys. Tilaisuus oli osa Terveet tilat 2028 -ohjelman kuntakiertuetta.

Terveet tilat -aluetilaisuuksien tarkoitus on sekä levittää tietoa kuntien hyvistä käytännöistä että saada niistä rakennusaineita Terveet tilat 2028 -toimintamalliin. Kuntien hyvien käytäntöjen lisäksi työpajoissa syntyvät ideat ja ajatukset otetaan huomioon toimintamallia koostettaessa.

Helsingin aluetilaisuuden avasi Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist painottaen sekä ihmisten hoitamista että rakennusten kunnostamista sisäilmatilanteissa. Terveet tilat 2028 -ohjelman puolesta tervehdyksen esitti Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriöstä.

– Terveet tilat -toimintamallin päätarkoitus on luoda yhteinen toimintamalli ennakoivalle ja säännönmukaiselle kiinteistönpidolle, Pekkola tiivisti.

– Vuorovaikutus ei ole semmoinen asia, joka joko on tai ei ole – vaan se on taito, jota voi opetella, Ulla Siimes Suomen Vanhempainliitosta totesi omassa puheenvuorossaan.

Kodin ja koulun näkökulman lisäksi tilaisuudessa käsiteltiin työsuojeluviranomaisen roolia, jota valotti Sirkku Lehtimäki Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. Helsingin kaupungin sisäilmaviestintää esittelivät Anna Saarinen, Anni Turunen ja Petra Heinola. Huollon ja ylläpidon seurannasta ja kehittämisestä kertoi Taneli Kalliokoski Espoon kaupungilta.

Toivoa luovan dialogin Porvoon kaupungin tilanteesta ennen ja nyt pitivät Jaakko Jalonen ja Marko Liljeström. Porvoossa vastakkainasettelusta yhteistyöhön on päästy keskustelun ja aidon vuorovaikutuksen kautta. Myös äärimmäisen avoin viestintä oli Jalosen ja Liljeströmin mukaan avainasemassa siinä, että pattitilannetta päästiin purkamaan.

Helsingin aluetilaisuuden aamun alustukset ovat katsottavissa Terveet tilat 2028 -ohjelman YouTube-kanavalla:

Koronavirustilanteen vuoksi Vaasan, Kouvolan, Oulun ja Rovaniemen aluetilaisuudet on peruttu tältä keväältä. Tilaisuuksille etsitään uudet ajankohdat.

Terveet tilat 2028 -verkkosivu

 

Jaa artikkeliAiheesta Uutiset

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2021