Dinair Clean Air 40 vuotta

Kausalan tuotantoyksikön laajennus vihittiin käyttöön 28.1.2020. Kuvassa vasemmalta COO, Dr. Stefan Berbner, AAF Europe, toimitusjohtaja Kirsi Nyberg, Dinair Clean Air Oy ja Kausalan tehdaspäällikkö Matti Siltala, Dinair Clean Air Oy.

Dinair Clean Air Oy:n taival Vaihtoilma Oy:nä alkoi marraskuussa 1979. Nyt, 40 vuotta myöhemmin, yrityksen tarjonta kattaa yleisilmanvaihtoon, teollisuuden pölynpoistoon, puhdastiloihin, asuntoilmanvaihtoon ja kaasusuodatukseen liittyvät tuotteet ja palvelut, ja se työllistää yli 70 henkilöä.

– Myimme aluksi ilmansuodattimia erilaisiin kiinteistöihin tunnuslauseenamme Puhdasta ilmaa asiakkaiden aikaa ja rahaa säästäen, kertoo Dinair Clean Airin toimitusjohtaja Kirsi Nyberg yrityksen alkuvaiheista.

Kun ilmansuodattimien myynti kasvoi, vuonna 1991 Orimattilaan Sampolan teollisuusalueelle perustettiin oma tuotantolaitos. Hiukkasta parempi -tunnuslause ja halu kehittyä ohjasi yrityksen toimintaa kehittämään niin henkilöstöä, tuotteita kuin koko liiketoimintaakin.

Toiminnan laajennuttua Suomessa Vaihtoilma Oy halusi myös ulkomaille. Vuonna 1997 Unkariin avattiin oma tehdas ja myyntikonttori. Ulkomailla yrityksen nimi oli kuitenkin vaikea, joten 2000-luvun alussa se muutti nimekseen Clairia – yhdistelmä sanoista Clean, puhdas, ja Air, ilma.

Vuonna 2003 Yritys myytiin Haltonille. Osana kansainvälistä perheyritystä Halton Clean Air -nimellä toimineen yrityksen liiketoiminta kasvoi, ja vuonna 2012 sillä oli toimintaa jo 8:ssa eri toimipisteessä. Vuonna 2013 tuotanto siirtyi sen nykyiselle paikalleen Kausalaan.

– Haltonin tunnuslause Enabling Wellbeing ohjasi toimintaamme vahvasti hyvän sisäilman, suodatuksen ja hyvinvoinnin suuntaan. Laadukkaiden ilmansuodattimien avulla varmistamme niin ihmisten kuin kiinteistöjenkin hyvinvoinnin, Nyberg sanoo.

Yrityksen kasvu jatkui, ja vuonna 2015 yrityksen osti ruotsalainen Dinair-konserni. Marraskuussa 2016 Dinair-konserni myytiin AAF-konsernille.

– AAF-konsernin slogan Bringing clean air to life jatkaa Dinair Clean Air Oy:n 40 vuotta vanhoja perinteitä: haluamme parantaa ihmisten ja rakennusten hyvinvointia tuottamalla puhdasta sisäilmaa, Nyberg selventää.

Vastuullisuus toiminnan kulmakivenä

Vastuullisuus osana liiketoimintaa on Dinairille tärkeää. Vastuullisuuden muodostavat 4 osatekijää: Henkilöstö, Asiakkaat ja sidosryhmät, Ympäristö ja Yhteiskunta.

Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara, ja Dinairilla henkilöstöstä huolehtiminen ja hyvien, turvallisten työolosuhteiden varmistaminen on tärkeää.

– Asiakkaiden ja sidosryhmien osalta varmistamme, että yhteistyö kanssamme on helppoa ja sujuvaa ja että tuotteet ja toiminnan laatu ovat erinomaisia. Pitkäaikaisella yhteistyöllä ja kumppanuudella varmistamme toiminnan kehittämisen ja mahdollisuuden löytää uusia ratkaisuja, Nyberg sanoo.

Dinairille on tärkeää pitää huolta ympäristöstä ja pyrkiä mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen.

– Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin Kausalan tuotannossa kuin muussakin toiminnassamme. Haluamme myös tukea asiakkaidemme ympäristötavoitteiden saavuttamista huomioimalla ilmansuodattimien ja muun toiminnan mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen, Nyberg kertoo.

– Kannamme vastuumme yhteiskunnassa. Vastuullisena yrityksenä pidämme huolta omasta toiminnastamme myös pitkällä tähtäimellä.

Juhlavuosi huipentui tuotantoyksikön laajennukseen

Vuosien mittaan Dinair Clean Airin liiketoiminta on jatkanut kasvuaan, tuotevalikoima on laajentunut myös emoyhtiön muiden tehtaiden valmistamilla tuotteilla, ja on saatu uusia asiakkaita ja syvennetty yhteistyötä vanhojen asiakkaiden kanssa.

Yrityksen liikevaihto 31.3.2019 päättyneellä tilikaudella oli 10,8 Meur, ja liikevaihto on jatkanut kasvuaan.

– Kausalan tuotannon laajennus vihittiin käyttöön tammikuussa 2020. Laajennuksen avulla varmistamme, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä myös tulevaisuudessa. Asiakaskeskeisyys, nopeat ja joustavat toimitusajat sekä laadukkaat tuotteet ja toiminta ovat olleet menestyksemme kulmakiviä, joita haluamme entisestään painottaa ja kehittää, Nyberg sanoo.

– Olemme myös ylpeitä tuotteidemme avainlippumerkistä ja siitä, että voimme Suomessa tarjota työtä kannattavassa ja kasvavassa yrityksessä.

Dinair Clean Air liittyi Sisäilmayhdistyksen kannattajajäseneksi Vaihtoilma Oy:nä vuonna 1993.

Teksti: Anna Merikari
Kuva: Dinair Clean Air Oy

Jaa artikkeli


Aiheesta Uutiset

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2021