Kaksi kotimaista rakennusalan laboratoriota yhteen – Mikrobioni Oy osaksi Labroc Oy:tä

Betonin ja haitta-aineiden analysointiin erikoistunut Labroc osti lokakuun alussa sisäilmaongelmien analyysipalveluja tarjoavan Mikrobionin.

Labroc Oy on ostanut kuopiolaisen Mikrobioni Oy:n koko osakekannan 5.10.2020. Mikrobioni Oy on rakennusten sisäilmaongelmiin keskittynyt analyysipalveluja tarjoava laboratorio. Mikrobioni on aloittanut toimintansa Kuopiossa vuonna 2010 ja laajentanut toimipisteellä Vantaalle 2019. Toiminnan perustana on ollut alusta alkaen vahva rakennusten sisäilmaongelmiin liittyvä ja tutkimustyöhön pohjautuva asiantuntijuus.  

Labroc Oy on vuonna 2013 perustettu betonin ja haitta-aineiden analysointiin erikoistunut laboratorio, jolla on toimipisteet Oulussa, Tampereella, Espoossa ja Helsingissä. Labroc tutkii ja testaa näytteistä rakennusmateriaalien kuntoa, soveltuvuutta ja vaikutusta elinympäristöön talo- ja infrahankkeissa.

Osakekaupan myötä syntyy 54 asiantuntijan laboratorio, joka tekee 6,5 miljoonan euron liikevaihtoa ja tukee Suomessa analyysipalveluillaan kattavasti insinööritoimistojen, urakoitsijoiden, kartoittajien, saneeraajien sekä betonitehtaiden toimintaa. 

– Kaupan myötä vahvistamme asemaamme valtakunnallisena rakentamisen elinkaaren laboratoriona ja sisäilmaosaajana. Sisäilmalaboratorion sijainti Kuopiossa täydentää toimipisteverkostoamme oivallisesti. Tunnemme syvää hengenheimolaisuutta sekä päämääriemme että toimintatapojemme puolesta Mikrobionin omistajien ja henkilöstön kanssa. Mikrobionin henkilöstö jatkaa meillä vanhoina työntekijöinä, Labroc Oy:n toimitusjohtaja Leo Partanen kommentoi yrityskauppaa.

 – Toimintamme jatkuu ennallaan ja yhdessä Labrocin kanssa olemme osaamisessamme vahvempia ja palveluvalikoimamme on suurempi. Laajalla toimipisteverkostolla voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin, Mikrobionin perustajaosakas Teija Meklin sanoo yhtiön tiedotteessa.

Jaa artikkeliAiheesta Uutiset

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2022