Alan kansainvälisten järjestöjen toimintaa

ISIAQ selvittää ilmanvaihdon ohjearvoja eri maissa. EU on avannut nanomateriaalien tietosivut. REHVA myy julkaisuja nyt alehintaan.

ISIAQ selvittää ilmanvaihdon ohjearvoja eri maissa

ISIAQ sisäilmatutkijoiden kansainvälinen yhteisö tekee muutakin kuin järjestää alan merkittävimpiä kongresseja. Näistä vuorovuosin järjestettävistä Indoor Air sekä Healthy Buildings kongresseista on ollut usein kirjoituksia myös tässä lehdessä.
Nyt on ISIAQ käynnistänyt uuden hankkeen selvittääkseen eri maissa käytössä olevista sisäilmaan liittyvistä määräyksistä ja ohjeista. Hanketta vetää suomalainen tutkija Ulla Haverinen – Schaughessy. Hän kertoo, että toistaiseksi on saatu vertailtavaa tietoa vain muutamasta maasta. Mutta vaikka hanke on täysin vapaaehtoinen ja ilman erityistä rahoitusta hän uskoo vähitellen saatavan aikaan kattavan vertailuaineiston.
– Mitään aikataulua hankkeelle ei ole asetettu ja se tapahtuu käytännössä ottamalla yhteyksiä tutkijoihin eri maissa ja herättämällä keskustelua, kertoo Ulla Haverinen.
– Vasta kun tietoja on kertynyt riittävästi, voidaan miettiä tulosten pohjalta kirjoitettavaa laajempaa katsausta, artikkelia tai jotain muuta julkaisua.

Asiasta kiinnostuneet voivat seurata tuloksia täällä.

Projektille voi myös lähettää sähköpostia osoitteeseen: ieqguidelines@gmail.com

_________________________________________

EU lle on avattu nanomateriaalien tietosivut

Nanomateriaalit ovat kaikille uusi ja hyvin nopeasti laajeneva alue, jossa tietojen tarve on suuri. ECHA ,EU:N kemikaalivirasto, seuraa aktiivisesti kehitystä, sillä ECHAn kannalta nanomateriaalien valvonta on samanlaista kuin varsinaisten kemikaalienkin. ECHA on siksi komission tuella julkaisut äskettäin nanomateriaalien tietosivut, European Union Observatory for Nanomaterials (EUON). Sivuilta löytyy uusinta tietoa nanomateriaaleista kaikilla EU:n kielillä, myös suomeksi.

_________________________________________

REHVA myy julkaisujaan alennuksella

Euroopan LVI-alan järjestöjen yhteenliittymä REHVA on valmistellut monia läheisesti myös sisäilmaan liittyviä käsikirjoja, jotka käsittelevät etenkin ilmanvaihtoa. Julkaisut joista osa on käännetty myös suomeksi, mutta suurin osa on vain englanniksi. Nyt on REHVA päättänyt vähentää julkaisuvarastojaan ja myy niitä huomattavalla alennuksella. Julkaisut saattavat kiinnostaa useampaa tämänkin lehden lukijaa. www.rehva.eu.

Jaa artikkeli


Aiheesta Tapahtumat

BLOGIT

Matkakertomukset

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2021