Terveet tilat 2028: Työryhmä päivittää sisäilmaoireita ja niiden hoitoa koskevan suosituksen

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä päivittää suosituksen sisäilmaan liittyvästä oireilusta ja sen diagnosoinnista. Työryhmän tavoite on, että sisäilmasta oireilevat potilaat tunnistetaan hyvin terveydenhuollossa ja he saavat mahdollisimman hyvää hoitoa ja kuntoutusta.

Suosituksessa on tarkoitus käydä läpi tärkeimmät sisäilma-altistukseen liittyvät sairaudet ja oiretyypit sekä käsitellä erilaisia hoitopolkuja ja terveydenhuollon kehitystarpeita. Päivityksessä huomioidaan myös ihmiset, joille kehittyy oireita sellaisissakin rakennuksissa, joissa ei olla havaittu sisäilmaoireille altistavia tekijöitä.

Eduskunta osoitti suosituksen päivitystä varten 300 000 euron määrärahan vuoden 2022 talousarvioon. Suositusta päivitettiin edellisen kerran noin 15 vuotta sitten, jonka jälkeen on tehty paljon tutkimusta sisäilman aiheuttamien terveyshaittojen hoidosta.

Tutkimuksen, hoidon ja sisäilmapotilaiden kannalta keskeiset tahot ovat nimenneet työryhmään omat edustajansa. Työryhmän toimikausi on 1.10.2022–31.12.2023 eli päivitys toteutetaan ensi vuoden loppuun mennessä. Suositus ja siihen liittyvät materiaalit lähetetään lausuttavaksi ennen suosituksen viimeistelyä ja julkaisemista.

Lisätietoja: STM

Uutinen julkaistu Terveet tilat 2028 -sivulla 6.10.2022.

Jaa artikkeli
Aiheesta Toimintamallit

BLOGIT

Sisäilmauutiset on Sisäilmayhdistyksen julkaisema puolueeton ja riippumaton asiantuntijalehti.

© Sisäilmauutiset 2023